Co pro mě znamená datum 17.11. 1989? Nebo 17.listopad 1939. Překvapivě vůbec nic a tento den nijak neslavím. Proč? To se dozvíte v článku.
Celý článek je zveřejněn na mozektevidi.net/clanek/co-pro-me-znamena-17-listopad
Ano, musim souhlasit ze TY muzes vsecko, ale zaroven vsichni ostatni muzou temer beztrestne vsecko TOBE. To, co by si nikdo za komunismu nedovolil se dnes deje bezne. Tim samozrejme neobhajuji komunismus, jen podotykam ze demokracie neni az tak skvela, jak ji licis...
18.11.2009 St 19:08
mozektevidi.net reakce na »Komentor 1«: Klasika.. Svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda druhého.
A zákony tu jsou. Ať už přísnější, spravedlivější či nespravedlivé.. Případ od případu. Atd
18.11.2009 St 20:53
pribehy.bloguje.cz
jechk©seznam.czDemokracie stejně v současnosti už míří zpět k jinému režimu a to hlavně díky EU. Co je to za demokracii když nám někdo bude přikazovat, kolik máme vyrobit mléka? Nebo si někdo rozkáže, a zakáže nám po léta používaný název "Tuzemský rum" ... A když se tento styl demokracie dá do kupy s pseudohumanismem ve stylu "On vraždil protože byl nepříčtný a má na to předpoklady, tak ho budem jedno týdně léčit a pustíme ho" (a ještě vraha politujou), tak se těžko můžeme divit, že to tu tak vypadá. Tj nechci aby to vyznělo tak, že v teď nemáme demokracii, spíš si myslim ale, že to směřuje od demokracie pryč ...
19.11.2009 Čt 08:03
jyxo.com
capousek©zosas.czZapomnel si na par veci. Muzes psat plog. Muzes se verejne vyjadrovat a mas svobodnej internet. ZE pro tebe nic neznamena? Jak to? Vyjmenoval si tolik veci co ti to prineslo. Tak proc neslavit to, co stoji za tim, co dnes muzes.
19.11.2009 Čt 18:04
brekeke.cz ahoj, jen by me zajimalo, jak jde dohromady to, ze 17.11. pro tebe nic neznamena, kdyz zaroven pises, co vsechno ti novy rezim, at uz ma jakekoli vady, umoznuje (pises, jak si cenis novyho rezimu, v cem vsem mas moznost volby, z cehoz vyplyva, ze zmena rezimu ma dost zasadni vliv na tvuj nynejsi zivot (at uz jsi ten starej zazil libovolne dlouho)) tzn. 17.11. pro tebe nic neznamena, protoze si novyho rezimu nijak moc necenis, nebo protoze si myslis, ze se te to netyka, kdyz jsi byl pri prevratu malej, nebo si prevratu vazis, ale jen obecne neuznavas vyroci? (protoze zvolit rok jako jednotku casu je prece docela arbitrarni, klidne bychom mohli za jednotku casu pro jubilea zvolit stredni dobu cesty mrakoplase z ankh-morporku do klatche?:)
20.11.2009 Pá 10:30
mozektevidi.net reakce na »Tonda 4«: reakce na »brekeke 5«: 17. listopadu 89 jsem se nezúčastnil. Komunistickou dobu jsem nazažil.
Je to pro mne jenom datum, leč demokracie a dnešní doby si cením.
Bude se to slavit i za 100 let? Až ti nebude nikdo pamatovat? Nemyslím si.
Slavíme datum, kdy bylo zrušeno nevolnictví?
Prostě jednoduše beru dnešní dobu a možnosti (cestování, podnikání, vyjadřování apod) jako samozřejmost.
Bohužel i dnes jsou státy, kde demokracie ještě není a vládne zde komunismus :(
20.11.2009 Pá 13:49
mozektevidi.net reakce na »brekeke 5«: reakce na »brekeke 5«: Jednoduše řečeno. 17.11. 89 jsem se akce nezúčastnil, proto to datum pro mne nic neznamená (žádné vzpomínky apod.)
Dnešní dobu beru jako samozřejmost a cením si dnešní doby.
Ano odporuji si ve svých tvrzeních.. Líp to ovšem napsat neumím.
20.11.2009 Pá 13:55
jyxo.com
capousek©zosas.czNo oldo. Slavime treba cirila a metodeje. Upaleni jana z Husy a nemyslim si ze jsou mezi nami nejaci pametnici te doby :D
20.11.2009 Pá 15:05
jyxo.com
capousek©zosas.czA treba jeste slavime narozeni krista (pokud nevis jezisek) a taky o nikom nevim kdo to zazil :)
20.11.2009 Pá 15:06
brekeke.cz reakce na »MzK 7«: jj .. doufam, ze to nevyznelo jako ze moc rejpu, jen me zajimalo, jak to vlastne myslis
20.11.2009 Pá 16:15
mozektevidi.net reakce na »Tonda 8«: Jasně, oslavuješ Husa, máš k němu nějaký citový vztah, nebo jsi prostě jen rád, že je svátek a nejde se do práce?
reakce na »Tonda 9«: Já ti neberu, že někteří věřící opravdu slaví narození Krista. Ale pro ty ostatní Kristus nic neznamená. Pro mě Ježíš nic neznamená. Slavím Vánoce, jako svátek pohody atd. Neslavím narození Krista.
reakce na »brekeke 10«: Od toho tu jsou komentáře :)
20.11.2009 Pá 17:21
tak Olda vzdycky byl rad za neco ciziho a nevazil si lidi kteri u k tomu pomohli :) takze neslaveni 17. listopadu a vyuzivani vyhod demokracie mne u nej neprekvapuje :)
22.11.2009 Ne 07:08
mozektevidi.net reakce na »r0ra 12«: Je rozdíl neslavit něco a nevážit si někoho.
22.11.2009 Ne 10:20
teplice©gmail.comA co ekonomika komunismu? Vždyť některé výzkumy dokazují, že byla lepší (centrální), než ta stávající. Studuji obchodní akademii, vím oč jde ;-)
25.11.2009 St 21:22
miliweb.net
milimu©gmail.comreakce na »teplice 14«: Můžeš být konkrétnější v čem byla centrální lepší? Kde studuješ?
28.11.2009 So 14:26