Tablet ano, iPad 2 ne

http://mozektevidi.net/up/956861-32503434227-orig.png

Několika denní zkušenosti s Tablet zařízením Apple iPad 2. Co umí dobře, co umí špatně a co neumí vůbec?
Celý článek je zveřejněn na mozektevidi.net/clanek/tablet-ano-ipad-2-ne

#1 Mirek emailMirek.kouba©gmail.com

Vesmes musim souhlasit.. Je to prioritach co chces a co dokazes ozelet android na tom bude v tom co jsi psal lip ale bude mit zase jiny mouchy.. Treba placenen obsah ala casopisy.
Hele ja s filmama nemel problem a to jsem taky nesnasel itunes (porad ho nemam rad) a adresare jasne vedou..

BTW cekej na iphone 4 a siri jestli se k tomu nedostanes driv. reaguj

date 22.11.2011 Út 11:44
#2 MzK websalek.info

reakce na »Mirek 1«: Toho se právě bojím, že na Android nebude možnost si časopisy koupit, protože tablet = iPad.

A nebo sice bude možnost koupě, ale nebudou tak optimalizované, protože kdo by optimalizoval pro android když tablet = iPad. reaguj

date 22.11.2011 Út 11:53
#3 Albion66 emailalbion6606©gmail.com

www.danielvavra.com/articles/transformer…

Tady je jiný pohled na toto zařízení. Nicméně vlastním Transformera a tam *.avi jedou v poho, knihy a časopisy převedu v Calibre a pak je to jupí, atd atd.... Já osobně Android žeru:-)

Vlastním Transformera a tam *.avi jedou v poho, časopisy a knihy si udělám v Calibre a jupí. Co potřebuji rozchodit, vždy nějak cestu najdu. Jupí :-) reaguj

date 17.1.2012 Út 09:28
#4 mrk

Nechapu:

"iPad 2 nemá klasický standardizovaný microUSB konektor. Takže je potřeba extra kabelu pro iPad."

Neni jedno, zdali sebou nosite kabel A nebo kabel B? Toto neni zadna nevyhoda.

"Po připojení k PC se iPad nenabíjí. Takže je nutné na s sebou brát extra nabíječku."

To je naprosto logicke, proč tomu tak je. Maximalni proud pres USB je 500mA. Ipad ma baterii 6600mAH, co kolik. Jednoduchym vypoctem zjistite, ze vybity ipad by se vam nabil za cca 16 hodin. To prostě nemá smysl. Mimochodem, některé zakladni desky pro PC ale nabijeni iPADU umoznuji - davaji vetsi proud. Toto neni zadna nevyhoda.

"Zkoušel jsem do iTunes vkládat avi video. Bezúspěšně. Nenapíše to žádnou chybu ani vysvětlení. Prostě se avi film nevloží. "

Autor zde proste nepochopil, jak se s ipadem pracuje. Stahnete si nejaky prehravac videa a to AVI nahrajte do teto aplikace, treba i pres iTunes. Vse pujde, i bez konverze. Toto neni zadna nevyhoda.

"iPad má pouze jedno tlačítko. Není to trochu málo? Nějaké tlačítko pro zpět, menu a search by se hodilo."

Tlacitek ma vic (zapinani, hlasitost, lock rotace). Proc chce tlacitko ZPET? Vzdyt "Zpet" mate v kazde aplikaci a funguje logicteji nez na Androidech. Search? K cemu myslite, ze je funkce hled na obrazovce nalevo? Prosim, odprostete se od android-zvyku. Toto neni zadna nevyhoda.

"Většina aplikací na AppStore (appMarketu) je placená"

Nemate pravdu.

"Bugy v aplikacích. Překvapilo mne, jak často padal takový facebook nebo program na malování. "

Jak nekvalita nejake aplikace souvisi s ipadem? WTF? Aplikace na Androidech jsou podstate vice bugovejsi.

"Na iPadu jsem skoro nehrál hry."

Toto je take nevyhoda iPADU?

"iPad 2 neumí upload souborů. Zkoušel jsem třeba na facebooku uploadovat fotku (přes web, ne přes aplikaci) a přes flash plugin to samozřejmě nešlo, přes simple html upload také ne."

Ale samozrejme upload umi. Ale neni to zalezitost ipadu, ale konkretni aplikace. Ja nemam problem s uploadem fotek. Samozrejme pres aplikaci, nevidim jediny logicky duvod, proc bych to mel delat 10x sloziteji pres web! reaguj

date 22.1.2012 Ne 11:52
#5 MzK websalek.info

reakce na »mrk 4«: Díky za komentář, a většinu toho nemá cenu reagovat, protože někomu vyhovuje toto, jinému tamto. Ale přesto se pokusím něco vysvětlit:
ad USB kabel: Když mám u Kindle i u telefonu micro USB, stačí mít jeden kabel (s nabíječkou) doma, druhý v autě (autonabíječka) a třetí třeba v cestovní tašce. Tak nehrozí jeho zapomenutí a nemusím ho z té tašky vyndavat, protože domam mám domácí kabel, kdekoliv jinde mám cestovní. Nutnost tahat 2 kabely je rozhodně nevýhoda.

ad nabíjení z USB: To že něco nejde a u jiného zařízení funguje je nevýhoda. Ale tuto nevýhodu si iPad kompenzuje velkou výdrží, se kterou jsem byl více než spokojen.

Avi soubory a iPad: Ano, vím že to jde, ale já nepochopil jak. Zkoušel jsem i přes dropbox stáhnout film, i přes HTTP odkaz, ale prostě se neotevřel v přehrávači. Je nutné nainstalovat lepší přehrávač, není to neřešitelné, ale je škoda, že defaultní přehrávač AVI neumí.

ad málo tlačítek: jde jen o zvyk z Androidu, někomu vyhovuje něco jiného.

ad upload souborů: m.facebook.com -> upload fotky nefungoval. Pokud na to není webová aplikace připravená a nenabízí alternativy (APP nebo přes email), máš člověk smůlu, nevýhoda to je.

Jinak proti iPadu nic nemám, jen to není zařízení pro mne a jinému ať slouží k plné spokojenosti. reaguj

date 22.1.2012 Ne 20:00

Přidej názor do diskuze

Pamatuj na to, že tvůj příspěvek o tobě něco vypovídá. O tom, jak jsi inteligentní, jak se chováš a kolik ti je let. Tak se podle toho chovej ;-)
Kvůli jednomu blbovi je tu nové opatření. Kometáře s neověřenou IP adresou čekají na ruční schválení. Pokud se některý kometář nezobrazí ihned, čeká na schválení, neposílejte komentář znova.

© 2008 Oldřich Šálek Zásady ochrany osobních údajů